lauantai 27. helmikuuta 2016

Liian terveellinen pahe


Paheensa kullakin. Itsellänikin. Suurimpana kaikista murot ja myslit. Sokerittomia maissihiutaleita olen rouskutellut jo vuosia, mutta ravitsemuksellisesti kyseisessä herkussa ei hurraamista ole. Luettuani tunteja pakkausselosteita, käveltyäni kilometrejä edestakaisin kauppojen hyllyjä luovutin urakassa. Ei löydy sokeritonta, lisäaineetonta ja vehnätöntä vaihtoehtoa. 

Ei hätää, itse tekemällä pääsee taatusti puhtaaseen ja joka kerta eri makuiseen lopputulokseen. Pari ruokalusikallista kookosöljyä ja lusikallinen hunajaa kattilaan. Miedolla lämmöllä sekoitellaan, lisätään ripaus suolaa. Joukkoon kaurahiutaleita ja -leseitä, tattarileseitä, auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pellavansiemeniä. Ropsautus hamppurouhetta vielä joukkoon, muutama pyöräytys kattilassa ja sekoitus uunipellille. 150 asteessa kiertoilmalla 20 minuuttia välillä käännellen. 

Valmiiseen seokseen mitä kaapit tarjoaa; rusinoita, gojimarjoja, kookoshiutaleita, mantelilastuja, härkäpapurouhetta, mulperimarjoja, kuivattuja banaanilastuja, pähkinöitä. Mausteeksi sopii esimerkiksi aito vanilja tai ceylon-kaneli. 

Lisukkeilla saa runsaasti vaihtelua. Itse tykkään yhdistellä marjoja ja hedelmiä, hullunkurisestikin; puolukka ja banaani, mustikka ja omena, punaherukka ja ananas. Päälle loraus kauramaitoa ja herkku on valmis, terveellisyydestä tinkimättä!

2 kommenttia:

  1. Minullakin herkku on omatekemä mysli. Tai siis olen liiankin kanssa herkutteleva muutenkin, mutta mysli itse tehden on yksi vakituisimmista aamupaloistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin myslistä on tullu talvisen laiskuuden pelastaja. Normaalisti syön puuroa aina aamuisin, mutta viime aikoina mysli on kiilannut arkiaamujen herkuksi :)

      Muistelinkin, että olen sun teksteistä joskus lukenut myslistä ;)

      Poista